Do It Yourself

DIY, ikke så vanskelig som en tror…

I det siste har jeg gjort små endringer hjemme. Det er utrolig hvor lite som egentlig skal til for å få en forandring. For eksempel har jeg lenge tenkt på å skifte ut baderomsdøren min. Den hadde en del slitasje på seg, og man så at den ikke var i god stand. Etter noen runder med ulike tanker, kom jeg frem til at den billigste måten vil være å male den på nytt.

Jeg er så heldig å være nabo til Billakkspesialisten på St.hanshaugen, hvor de har utrolig god service og masse med kunnskap. Her har de alt innenfor maling og lakk til både hjem og fritid. De rådet meg til å vaske døren først, deretter pusse den for så å male 2-3 strøk, avhengig av hvordan en vil ha det. Jeg tok tre strøk, fordi jeg ville ha det så hvitt som mulig.

PinitDIY,
Dette er døren til badet før makeoveren
PinitDIY
Dere ser den var ganske slitt!
PinitDIY
Slik ble resultatet!
PinitDIY
Så god som ny, og enda billigere enn å kjøpe en helt ny dør.

Her er en liste over de ulike materialene jeg brukte:

• Jotun spesialvask før maling fra Billakkspesislisten
• Cocraft eco rullesett fra Clas Ohlson
• Flugger akrylmaling, hvit og halvblank fra Flugger farve på Majorstua
• 3M pussepapir 235U fra Billakkspesialisten
• Pussekork fra Billakkspesialisten

Siden jeg bor i en ganske liten 2 roms, er det viktig å utnytte plassen på best mulig måte.

Jeg har heldigvis en takhøyde på 3.40 som gjør romfølelsen mye større. Derfor bestemte jeg meg for å lage en åpen garderobe i gangen. Her finnes det mange ulike kreasjoner, og Pinterest var min kilde til ideer.

Til slutt endte jeg opp med et kobberrør fra Clas Ohlson og et ganske så slitesterkt båttau fra Malfix i Uelandsgate. Her er det også super service! Eieren av butikken er den som står bak kassen, og han er behjelpelig med så mangt.

For noen kroner ekstra lagde han en løkke i hver ende av tauet, slik at det kunne festes på en estetisk fin måte i hver krok som hang i taket. Kobberrøret kom i en lengde, så jeg måtte kutte av en del slik at den skulle passe i lengden. Husk å puss endene etterpå da det er skarpe kanter etter man har kuttet. Jeg brukte et ganske sterkt pussepapir for å få til dette.

Etter at tauet er kuttet i riktig lengde tre så tauet gjennom kobberrøret. Gjør dette før du lager løkkene, ellers vil ikke tråden gå igjennom. Så er den åpne garderoben klar til å festes i taket.

PinitDIY
PinitDIY
Kleshengere fra Clas Ohlson i samme farge som røret.
PinitDIY
Klar til bruk!

Her kommer en liste over det jeg brukte:

 • Kobberrør fra Clas Ohlson
 • Sort båttau fra Malfix
 • Kleshengere i kobber fra Clas Ohlson
 • Kroker fra Clas Ohlson
 • Pussepapir 3M 134 fra Billakkspesialisten

Grunnet den høye takhøyden er jeg så heldig å ha en hems på soverommet.

Den bruker jeg som et ekstra klesskap. Både stigen og festet til stigen var ganske slitt, så jeg bestemte meg for å oppgradere dette også. Jeg ville ta igjen bruken av kobberrøret i fargen, så jeg kjøpte et kobberrør til, og kuttet dette i to deler som jeg skulle bruke som feste til stigen. Samt til å kunne feste stigen på veggen når den ikke er i bruk.

Her pusset jeg også endene for ikke å få skarpe kanter. Kobberrøret festet jeg med samme skruer som jeg brukte i taket til den åpne garderoben. Stigen min var trefarget, så jeg malte den helt hvit for å gjøre rommet luftigere.

PinitDIY
Festet til hemsen.
Jeg er ganske fornøyd med resultatene.
PinitDIY
Her henger stigen når den ikke brukes.

Nå har jeg fått mer erfaring i DIY, og interessen er ikke blitt mindre etter dette. Nå er det taket på badet som skal males! Jeg vil nok aldri bli ferdig med å gjøre endringer hjemme, men jeg liker det. Det er gøy, lærerikt og ikke minst gjør det godt for sjela. Jeg er i den tro at om vi bruker hendene mer, vil vi og bli lykkeligere. Det er sunt å være kreativ!

Følg meg videre for flere DIY prosjekter. Håper jeg har satt i gang en liten gnist i noen, eller gitt en ide til hva man kan gjøre hjemme som er både enkelt og billig 🙂
Legg gjerne igjen en kommentar om du har noen spørsmål.

Har du spørsmål, så still dem gjerne her. Takk for at du besøkte bloggen min i dag. Med ønske om en fin dag videre. Ta vare på hverandre.
signature

Legg gjerne igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 Comments
 • erikabraendvik
  november 16, 2017

  Love it!!! Ble så inspirert av DIY innlegget ditt. Dette er jo slike ting som man kjøper i dyre dommer på design butikker, men her klarer du å gjøre det mye billigere og det ser fantastisk ut!

  • andreagjendemsuniverse
   november 21, 2017

   Tusen takk kjære deg. Der er nettopp det jeg håpte på. Fint å kunne bidra med tips og inspirasjon 🙂

 • Carmen
  januar 22, 2018

  Løve it

%d bloggere liker dette: