Strikkedilla – Babyteppe med tykt garn

Hvordan strikke et babyteppe? Her kommer oppskrift på et jeg lagde til mitt tantebarn.

Mange har nok fått strikkedilla etter å først ha begynt med å strikke. Babyteppe er ganske enkelt å begynne på, og tar ikke lang tid om man har et litt tykt garn.

Jeg skal snart bli tante, og gleder meg veldig. Man får lyst til å kjøpe alt av babyklær som man ser, men lommeboken min tillater ikke det. Så jeg bestemte meg for å strikke et babyteppe isteden. Dette kan man bruke både til å ha i vognen eller å ha på gulvet så babyen kan ligge på det. Jeg valgte å bruke et tykt garn med tykke strikkepinner for en mer moderne look. Garnet handlet jeg på stoff og stil i Oslo sentrum. Strikkepinnene jeg brukte er i størrelse 12.

Jeg er ikke en erfaren strikker, men lærer mer for hver gang.

I dette strikke prosjektet la jeg opp 42 masker. Hvordan man legger opp masker fant jeg på YouTube. Her finner man alt av hvordan man skal både strikke, legge opp masker, felle av og sette sammen flere «lapper».

Pinitstrikke
Jeg brukte 4 nøster totalt.
Pinitstrikke
Her ser dere maskene som er lagt opp.
Pinitstrikke
Her kan dere se hvordan teppet begynte å forme seg.
Pinitstrikke
Det endelige resultatet etter noen timer med strikking.
Pinitstrikke
Bamsen som ble en del av dekorasjonen til bleiekaken jeg lagde for min søsters babyshower.

Teppet ble i en grei størrelse. Det passer flott til en nyfødt.

Nå vil jeg starte en strikkeklubb med venninene mine. Det er gøy og sosialt, og man kan nyte god mat og drikke mens man strikker. Når jeg holdt på med dette teppet, hørte jeg enten på radioen eller god musikk. Jeg kunne og få med meg en god serie. Når man har gjort det en stund sitter det godt i hendene, og man trenger ikke å ha øynene på strikkingen hele tiden.

Vil du se hvordan bleiekaken ble lagd? Ta en titt her

Følg meg videre for flere prosjekter fremover 🙂

Har du spørsmål, så still dem gjerne her. Takk for at du besøkte bloggen min i dag. Med ønske om en fin dag videre. Ta vare på hverandre.
signature

Legg gjerne igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Previous
Oslo – Sognsvann på 123
Strikkedilla – Babyteppe med tykt garn

%d bloggere liker dette: