“When you finally find her, I hope you know it. I hope you realize what it is you have, and not only after it’s gone. I have no sympathy for the person who held the door open for her, as she was leaving. Once she’s gone, she’s gone for good. And once she’s through, so are you. I hope you listen when she’s distant, and know that sometimes there is no right answer. There’s only you, and her, and maybe all she needs is an aggressive kiss and your time. Don’t miss these moments and opportunities. This world is full of thieves, ready to steal her from you. Put her above everyone by building her up. Build her up, and give her all of you to stand upon. Until she’s standing so tall, she wouldn’t, in her wildest dreams, think anyone else can show her what you have. It’s not romantic. It’s work. And when you finally find her, I hope you know it - nothing worth having is free. You only deserve what you earn” - @j.raymond

“When you finally find her,...

Sssssssssaturday 🐍

Sssssssssaturday 🐍

I’m so lucky to be a part of @thehumanaspect and the world’s first life experience library. To share my life experience was emotional but also very liberating. I’m so honored and grateful to be a part of this platform. Thank you @jimmywesterheim for making me feel so safe and comfortable while recording this. It’s not easy to open up to a complete stranger and be vulnerable, but you made it easy and natural. This is one of the many talents I’ve seen in you in the days I’ve got to know you. You should be proud of what you have achieved. This is so helpful for others and normalize mental health all over the world. So we don’t feel ashamed over the challenges we had or have, and be more comfortable to open up so we can find help and realize that we are not alone. Your story can have a positively impact on another persons life. Wich is so valuable. So thank you to everyone who is a part of this 🙏 You can see more of @thehumanaspect on their homepage. I will let you know when my story is out 💞💫

I’m so lucky to be...

Slow, steady and mindful is the way to go – if the goal is the journey itself 🐌💞💫

Slow, steady and mindful is...

Life is calling you to live and express yourself freely. Embrace yourself and don’t be afraid to be who you truly are. You are enough. The world needs your authentic self. Be you. Be alive. Shine. Don’t limit yourself. Create your magic and spread your light - @lukasnotes

Life is calling you to...

Be a duck and don’t duck if something comes towards you. Embrace it, feel it and accept it. Grow and expand your awareness by taking the challenge! Be proud and feel the strength grow within you. The unknown is a good thing 🦆💫💞

Be a duck and don’t...

Sorting out life one load at a time 🧺😅 ______________________________________________

Throwback from the photo shoot with my boss lady @electriclinda.life 💞

Sorting out life one load...

Sunday quote: “Animals, like us, are living souls. They are not things. They are not objects. Neither are they human. Yet they mourn. They love. They dance. They suffer. They know the peaks and chasms of being.” – Gary Kowalski 💞🐒

Sunday quote: “Animals, like us,...

Happy Saturday 🧚🏽‍♀️ Make the most of this day. LAUGH, LOVE, PLAY, LEARN, LIVE, DREAM. Just be HAPPY 💞🦋 ___________________________________________
📸 By @electriclinda.life

Happy Saturday 🧚🏽‍♀️ Make the...

I belong to NATURE. I MOVE with NATURE. I LOVE NATURE. I am NATURE. So be it 💞🦋🧚🏽‍♀️ ___________________________________________

Do you want to live your full potential and be more connected to your true self? @iwakening_training can give you the tools. Go to the link in their bio to see more about the Spiritual Bootcamp in Bali from 18 - 24 October.

I belong to NATURE. I...

Erfaringskonsulent – en viktig jobb

Pinit

Hei alle sammen. Det har vært lite engasjement fra meg i det siste på bloggen. Livet går opp og ned, som er helt naturlig. Jeg har hatt en periode hvor energien og motivasjonen ikke har vært tilstede. Det er ulike grunner til dette, men nå er jeg endelig på vei tilbake!

I forrige podkast episode hadde jeg besøk av erfaringskonsulent Oda Høilund. Hun har hatt diagnosen emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse, men etter 2.5 år med individuell og gruppe – terapi har hun ikke lenger denne diagnosen. Vi snakker om hvordan hun ble frisk, og hvordan hun senere fikk seg jobb som erfaringskonsulent. Dere kan lese mer om podkasten Helt mental her.

Jeg synes dette er en fantastisk mulighet for de med erfaring innenfor psykisk helse, og ikke minst et verdifullt arbeid som flere bør høre om. Det er mange som har erfaringer innenfor psykisk helseutfordringer, som nå har det mye bedre – og deres kompetanse er viktig for å kunne hjelpe andre som har helseutfordringer. Og ikke minst arbeide med fagpersoner slik at man kan lære av hverandre, utvikle helsevesenet til å bli enda bedre og få mer kunnskap om hvordan brukerne har opplevd å få hjelp!

Dere kan høre podkastepisoden her ⇣⇣⇣

Hva er en erfaringskonsulent?

En erfaringskonsulent er personer som har erfaringer fra psykisk helseutfordringer og / eller rusproblem og har vært i behandling for dette. Nå har de muligheten til å kunne hjelpe andre.  I dag kan du finne stillinger i kommune og helseforetak med stillingsbenevnelsen erfaringskonsulent eller brukeransatt e.l.

«Mange jobber direkte i kontakt med brukere som miljøarbeidere i kommunen. Andre er ansatt for å undervise, delta i råd og utvalg og har samtaler med pasienter ved distriktspsykiatriske sentra og psykiatriske avdelinger. Noen er i forsknings- og utviklingsavdelinger ved helseforetakene«. (Thomas Øverbø, 2017, https://www.erfaringskompetanse.no/ressurs/erfaringskonsulenter-vanlige-sporsmal/ )

Pinit

Mer informasjon om denne stillingen finner du her.

Din erfaring er viktig!

Følg med og søk på ledige stillinger som erfaringskonsulent i din kommune eller helseforetak, som finn.no eller jooble. Både Oslo og Bergen har kurs/utdanning hvor du kan få en dypere innsikt i denne stillingen, og se om dette kan være noe for deg. Se mer informasjon om dette – link til Oslo her og til Bergen her.

Mange erfaringskonsulenter har ikke denne utdannelsen, men er allikevel ansatt på bakgrunn av sine bearbeidede og reflekterte erfaringer. Og noen har også en yrkes – og/eller høyskole/universitetsutdanning.

Jeg håper dette var et nyttig tips, og kanskje det fanget interessen til å vite mer om denne stillingen.

Ønsker dere alle sammen en nydelig mandag!

Pinit
Har du spørsmål, så still dem gjerne her. Takk for at du besøkte bloggen min i dag. Med ønske om en fin dag videre. Ta vare på hverandre.
signature

Legg gjerne igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

No Comments Yet.

Previous
Mitt første foredrag på Oslo MET
Erfaringskonsulent – en viktig jobb

%d bloggere liker dette: