Instagram has returned invalid data.

Beforeigners – den første HBO serien som er produsert i Norge

Posted on

I dag er premieren på HBO – serien Beforeigners. Dette er første gang HBO produserer en TV serie i Norge, og dette var jeg så heldig å få være en liten del av. Det vil si jeg var statist i 2 dager hvor jeg spilte en prostituert fra 1800 – tallet. Hvorvidt jeg kommer på skjermen eller ei har ikke så mye å si. Dette var en morsom opplevelse hvor jeg møtte mange flotte mennesker, og en erfaring jeg er glad for å ha med meg videre.

Skaperne bak Lillyhammer

Kort fortalt handler Beforeigners om ulike tidsreisende fra vikingtiden, 1800 – tallet og steinalderen som plutselig dukker opp i nåtidens Oslo. De blir mer eller mindre etablert i samfunnet, som viser seg å ikke være like lett. Hovedrollene spilles av Nicolai Cleve Broch og finske Krista Kosonen. Alle episodene er skrevet av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, som også laget «Lillyhammer». Jens Lien er regissør. Serien har fått kjempegode anmeldelser, her kan dere se en av de. Jeg gleder meg til å se første episode av denne interessante blandingen av nåtid og fortid.

Pinit
Pinitbeforeigners

Det var artig å bi kledd ut som en fra 1800 tallet, alt i fra kostyme til hår og makeup. Jeg applauderer de som hadde ansvaret for kostymedesign og sminke/hår. De gjorde en fantastisk jobb med alle statistene og skuespillerne, som gir et troverdig resultat og er en vesentlig del av seriens endelige uttrykk.

Pinitbeforeigners

Jeg ble kjent med nydelige Eline, som også var statist. Hun har levd me ME i flere år, og hennes historie kan dere høre mer om i podkasten min Helt Mental. Jeg har også skrevet om dette på bloggen, hvor vi tester medisinsk laserbehandling.

Beforeigners sies å være høstens «must see» TV serie. Så da er det bare å rigge seg opp i sofaen med stearinlys og pledd. Og ikke minst litt snacks og en deilig kopp te.

Har du spørsmål, så still dem gjerne her. Takk for at du besøkte bloggen min i dag. Med ønske om en fin dag videre. Ta vare på hverandre.
signature

Legg gjerne igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

No Comments Yet.

Previous
Topp 6 dokumentarer jeg anbefaler
Beforeigners – den første HBO serien som er produsert i Norge

%d bloggere liker dette: