Juvet landskapshotell – Nordens perle

Fra Geirangerfjorden til Valldal, hvor Juvet landskapshotell ligger, er det en flott biltur, inkludert en kort ferjetur. Denne turen bestod også av mange «kodak moments» og inntrykkene ble ikke færre. Norge, du leverer gang på gang!

Paradiset Juvet

Pinitjuvet
Pinitjuvet

Da vi ankom Juvet, ble vi tatt imot av flotte ansatte som viste oss rundt og gav oss den beste opplevelsen fra start til slutt. Juvet består av såkalte landskapsrom og fuglehus. Vi fikk nøkkelen til en vakker hytte som er et av landskapsrommene med utsikt over elven, uten innsyn fra de andre hyttene. Kontrasten fra naturen til den moderne arkitekturen på hyttene er en enestående og vakker kombinasjon. De store vinduene, den mørke belysningen/interiøret innvendig og bruken av naturmaterialer gir en effekt av at man er i ett med naturen. Samtidig som interiøret er moderne og nytt.

Pinitjuvet
Hytta vår for natten
Pinit
Pinitjuvet

Det finnes ulike aktiviteter man kan gjøre her, som for eksempel Juving. Det består av både zip line, klatring, bading og via – ferrata like ved Gubrandsjuvet. Se mer om dette her. Dette hadde vi tenkt på, men siden vi kom såpass sent bestemte vi oss for å teste ut spaavdelingen isteden. Her tok vi et deilig varmt bad ute i badestampen. Når kroppen begynte å se ut som en rosin, var det deilig med badstue. Igjen hadde vi naturen som lerret. En slik ro var deilig for kropp og sjel.

Pinit
Spa-avdelingen
Pinit
Pinitjuvet
Koste meg her ja!
Pinit
Sånn ser det egentlig ut når man prøver å ta et fint bilde.
Pinit
Pinit
«The silent room» som er perfekt for meditasjon.

Nye bekjentskaper

I den 100 år gamle låven ble middagen servert kl 20.00, og alle gjestene satt på samme bord. Jeg elsker slike settinger, og vi ble kjent med både nordmenn, amerikanere og italienere. Maten var upåklagelig! Kortreist og selvdyrket mat laget av en fantastisk kokk som fortalte om hver rett vi fikk servert. Det var god stemning rundt bordet og jeg følte at vi alle var en gjeng med venner på middag.

Pinitjuvet
Middagsbordet hvor alle gjestene satt sammen
Pinitjuvet
Forret bestående av ishavsrøye
Pinitjuvet
Hvilerett – gresskarsuppe
Pinitjuvet
Hovedrett av okse
Pinitjuvet
Dessert
Pinit
Noe av interiøret i den 100 år gamle låven.

Da solen var gått ned tittet stjernene frem på en klar nattehimmel. Magisk! Jeg sov som et barn den natten, og våknet tidlig av lyset som snek seg inn i hytten. Det var så deilig å stå opp til den samme roen og før alle de andre gjestene. Frokosten spiste vi inne på hytten for å kunne nyte de siste timene med verdens kuleste «flatskjerm». Hit skal jeg så absolutt tilbake.

Pinit
God morgen, Norge
Pinitjuvet
Bare litt av den deilige frokosten
Pinit
Pinit

Fra Juvet til Trollstigen.

Ferden tilbake til Oslo tok vi via Trollstigen, et sted jeg heller ikke har vært før. Her fikk jeg også kjenne på høydeskrekken. Jeg er veldig glad for at vi hadde en liten bil som var lett å manøvre.

Pinitjuvet
Rett før vi ankom Trollstigen
Pinitjuvet
Trollstigen
Pinit

Tusen takk til alle på Juvet som gav oss en magisk opplevelse. Jeg gir dere terningkast 6. Vi ses igjen neste år 🙂 Se flere tips for steder å besøke her.

Pinit
Har du spørsmål, så still dem gjerne her. Takk for at du besøkte bloggen min i dag. Med ønske om en fin dag videre. Ta vare på hverandre.
signature

Legg gjerne igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
  • […] Dagen etterpå skulle ferden gå videre til Valldal og det som er kåret til Nordens perle, nemlig Juvet Landskapshotel. Jeg kan bekrefte at dette er noe helt unikt, og virkelig et sted du bør dra til. Jeg har selvfølgelig skrevet om min opplevelse av dette vakre stedet, som dere kan lese her. […]

Previous
Geiranger – et vakkert stykke Norge
Juvet landskapshotell – Nordens perle

%d bloggere liker dette: