I dag er premieren på HBO – serien Beforeigners. Dette er første gang HBO produserer en TV serie i Norge, og dette var jeg så heldig å få være en liten del av. Det vil si jeg var statist i 2 dager hvor jeg spilte en prostituert fra 1800 – tallet. Hvorvidt jeg kommer på skjermen eller ei har ikke så mye å si. Dette var en morsom opplevelse hvor jeg møtte mange flotte mennesker, og en erfaring jeg er glad for å ha med meg videre.

Skaperne bak Lillyhammer

Kort fortalt handler Beforeigners om ulike tidsreisende fra vikingtiden, 1800 – tallet og steinalderen som plutselig dukker opp i nåtidens Oslo. De blir mer eller mindre etablert i samfunnet, som viser seg å ikke være like lett. Hovedrollene spilles av Nicolai Cleve Broch og finske Krista Kosonen. Alle episodene er skrevet av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, som også laget “Lillyhammer”. Jens Lien er regissør. Serien har fått kjempegode anmeldelser, her kan dere se en av de. Jeg gleder meg til å se første episode av denne interessante blandingen av nåtid og fortid.

Det var artig å bi kledd ut som en fra 1800 tallet, alt i fra kostyme til hår og makeup. Jeg applauderer de som hadde ansvaret for kostymedesign og sminke/hår. De gjorde en fantastisk jobb med alle statistene og skuespillerne, som gir et troverdig resultat og er en vesentlig del av seriens endelige uttrykk.

Jeg ble kjent med nydelige Eline, som også var statist. Hun har levd me ME i flere år, og hennes historie kan dere høre mer om i podkasten min Helt Mental. Jeg har også skrevet om dette på bloggen, hvor vi tester medisinsk laserbehandling.

Beforeigners sies å være høstens “must see” TV serie. Så da er det bare å rigge seg opp i sofaen med stearinlys og pledd. Og ikke minst litt snacks og en deilig kopp te.

beforeigners

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.