For noen uker tilbake bestemte jeg meg for å bli frivillig gjennom Røde Kors. Hvorfor bestemte jeg meg for det? Vel, jeg er for tiden sykemeldt ( noe som jeg skal fortelle om senere) noe som gjør at jeg har en del fritid. Og hva er vel ikke bedre enn å fylle noen timer av dagen med å hjelpe andre? Det for meg er både givende og bra psykisk, da jeg kan tenke på noe annet enn mine egne utfordringer. Man må selvfølgelig ikke være sykemeldt for å ha tid til å bli frivillig. Jeg møtte mange på kurset som er i full jobb, samtidig som de er frivillige både på kvelder og i helgene. Stor respekt til de! Sånn som situasjonen min er nå hadde ikke jeg klart å sjonglere både jobb og være frivillig, ikke fordi det ikke går, men jeg har ikke energi til det nå.

– Kort om Røde Kors –

Røde Kors er en beredskapsorganisasjon som forebygger og responderer på de humanitære behovene i samfunnet. Den frivillige innsatsen er avgjørende for å ivareta viktige samfunnsoppgaver som det offentlige ikke kan eller vil ta ansvar for. Frivillige bidrar daglig med en rekke viktige oppgaver og aktiviteter. Lokale hjelpekorps står klare til å rykke ut når katastrofer eller ulykker inntreffer. De gir omsorg til eldre, ensomme og psykisk syke. De besøker innsatte i fengsler og beboere på asylmottak. De driver leksehjelp for barn og unge, og tilbyr vitnestøtte. Røde Kors ser at mange faller utenfor i velferdssamfunnet vårt. Derfor er det hele tiden behov for flere frivillige som kan bidra med sine hoder, hjerter og hender. 

– Så hva kan du gjøre nå? –

Gå inn på rodekors.no, trykk på bli frivillig og følg stegene deretter. Alle må ha vært igjennom et innføringskurs før en kan bli frivillig. Så har du litt tid til overs, og kunne tenke deg å hjelpe noen som trenger det, da er dette noe for deg!

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.