Endelig har vi fått lengre dager med sol, og lyset begynner å komme frem. Allikevel går solen ned i 17 tiden, og mange foretrekker nok fortsatt å kose seg inne i varmen. Jeg elsker å tenne stearinlys, lage meg en kopp te og lese en god bok. Som regel har jeg for vane å lese på sengen før jeg legger meg. Det er så mye bedre enn å sitte foran en skjerm rett før leggetid. Kroppen min slapper av, øynene blir tunge og jeg unngår det sterke lyset fra mobil eller nettbrett. Uansett hvor du liker å lese, har jeg noen boktips om du ønsker det.

Boktips #1

The Celestine Prophecy – An Adventure av James Redfield.

Denne boken fikk jeg tilfeldigvis låne av min nabo, som hadde fått den av en venn, som igjen hadde fått den av en venn, som igjen hadde… Ja, du skjønner tegningen? Flere titals personer har holdt i akkurat denne boken, og reist fra hånd til hånd gjennom flere land. Jeg er så utrolig takknemlig for at nettopp denne boken kom i mine hender. En magisk bok!

Dette er en roman som inneholder hemmeligheter fra en eldgammel visdom funnet i et peruansk manuskript. Disse manuskriptene forteller deg sammenhengen med det som skjer deg nå, og hva som vil skje deg i årene fremover. Dette løfter vår bevissthet slik vi allerede ser rundt om i verden i dag. En gripende fortelling med eventyr og oppdagelser, samtidig som den kan gi deg et perspektiv på hvorfor du er der du er. Og guide deg fremover med ny energi og optimisme.

Boktips #2

The Tenth Insight av James Redfield.

Dette er oppfølgeren til The Celestine Prophecy, som tar deg med på en reise til andre dimensjoner. Minner fra tidligere opplevelser, til tiden før vår unnfangelse og fødselsvisjon. Du får en større forståelse av menneskets historie og vår oppgave på jorden. Hvorfor er vi her? Hva gjør vi her? Hvor skal vi? Noe som resonnerer med vår dypeste intuisjon, og belyser både den ytre verden og vår indre. En spirituell reise som kan forandre livet ditt, og kanskje verden.

Boktips #3

Glad Igjen av Kristian Hall.

En selvhjelpsbok som er et resultat av 11 år med dyp depresjon. Her finner du ulike metoder som Kristian selv har brukt for å komme seg ut av depresjonen. Metodene er basert på kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi.

Du vil lære hvordan ulike aktiviteter kan løfte humøret, og hvordan du endrer tankemåte, slik at du kan føle overskudd og oppleve mestring og mening. Det kan synes umulig å bli kvitt depresjon når den er på det verste. Denne boka og forfatterens historie viser at det er fullt mulig å bli helt frisk. Ved å følge programmet kan du bli glad igjen! Boka gir også inspirasjon og nøkkelkunnskap til pårørende og alle som arbeider med å behandle depresjon.” 

Sitat fra Cappelen Damm

Boktips #4

Homo deus – En kort historie om i morgen av Yuval Noah Harari

“Homo Deus” betyr “Mennesket som Gud” og beskriver omtrent akkurat der vi er i dag med skaperkraften vår. Dette er virkelig fascinerende sakprosa, hvor forfatteren skisser opp hvordan vi har utviklet oss og hvor vi er på vei hen som rase. Vi har for eksempel gått fra å være en rase som med jevne mellomrom kunne frykte utryddelse på grunn av epidemier, naturkatastrofer, krig og sult, til å bli vår egen verste fiende.

Menneskets psykiske helse og livsstilsykdommer er nå en større trussel mot mennesket enn eksterne trusler. Og hvor er vi på vei hen når vi ikke lenger frykter «Gud» og eksterne trusler? Jo, vi er på vei til å bli «Guder» selv, som kan skape evig liv, integrering med datamaskiner, AI og muligheter det er både skremmende og fascinerende å se for seg. Bli med på både den mest spennende historietimen du har hatt og den mest spennende science-fiction-litteraturen du kan tenke deg – fordi dette er virkeligheten vår.

Boktips #5

Løgnene vi forteller oss selv. Hvordan se sannheten i øynene, akseptere seg selv og få et bedre liv av Jon Frederickson.

Denne boken kan få deg til å erkjenne noen løgner og innse sannheter. Hvordan terapi kan skape endring, og at det handler så mye mer om bare samtale og gjennomgang av punktlister. Terapi er en relasjon mellom to mennesker som ønsker å dykke ned i de dypeste sannheter, hvor målet er helbredelse. Hvilke løgner gjør oss syke? Hvem er vi? Hvorfor sliter vi? Hva er det vi leter etter? Gjennom allmenngyldige eksempler som viser hvordan vi kan skape genuin endring – ved å innse hva det er vi unngår, vil denne boken forøke å gi svar på dette.

Jeg håper dette kan gi deg noen boktips fremover. Og hvem vet, kanskje du til og med finner noe som kan gi deg personlig utvikling om du søker dette. Se tips til 5 dokumentarer her.

boktips

Kjærleik fra

boktips

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.