Majoriteten av mennesker i dag har en overfladisk pust. Det vil si at man ikke puster med både mage og bryst, men bare fra brystet. Når man ubevisst puster slik kan det ha noen ulemper. Her er noen av de:

Dere kan høre mer om dette fra Max Strom på Ted Talks

Jeg har tidligere fortalt dere om min angst, og hvordan det har påvirket meg. I fjor sommer var jeg på Bootcamp med iWakening Training, og på 3 dager ble jeg kvitt angsten min. Dette har jeg også skrevet om her. Det var her jeg ble introdusert for breathwork, som jeg nå har integrert i min hverdag for resten av mitt liv.

Noen av fordelene ved breathwork

Hvordan vil kroppen reagere i selve øvelsen?

Jeg opplever nummenhet og prikking i kroppen. Ansiktet blir rødt, som om jeg rødmer. Munnen min blir stram og i starten var dette ubehagelig. Jeg visste at dette ikke var farlig fordi min introduksjon til breathwork startet i trygge omgivelser, og jeg ble guidet av Samaya Behrens som har mange års erfaring med dette. Det å overkomme denne ubehagelige situasjonen, gav meg en tro på at jeg har kontroll over min egen kropp og sinn. Her kommer noen videoklipp som er filmet rett etter at jeg hadde tatt breathwork.

Jeg har opplevd å begynne å le, jeg har følt på sinne og flere ganger har jeg begynt å gråte. Det ligger mye nedtrykte følelser i kroppen, som ikke har blitt prosessert, og ved hjelp av breathwork vil disse undertrykte følelsene komme ut. Som er en del av healingen i oss mennesker. Og som vi vet vil følelser som undertrykkes, dukke opp i ulike former, som angst, stress og depresjon.

I denne videoen kan du få en guidet breathwork av den legendariske Wim Hof, og høre om noen av fordelene med pusteøvelser, som også støttes av forskning.

Jeg anbefaler dette av hele mitt hjerte. Du kan oppleve en magisk endring hos deg selv, som ikke bare er GRATIS, men det kommer fra deg. Fra DIN PUST! Bare det i seg selv har vært en stor faktor for meg, for jeg hadde ingen unnskyldninger for å ikke gjøre det. Gi gjerne tilbakemeldinger på dine tanker eller opplevelser fra breathwork.

Masse kjærleik fra

breathwork

2 Responses

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.