Forrige helg overrasket min søsters venner og jeg min lillesøster med en babyshower. Hun trodde hun skulle ut på middag med meg, men da vi ankom restauranten ble hun møtt av hennes nærmeste venniner og et pyntet lokale. I flere uker hadde vi planlagt dette, og heldigvis hadde hun ingen anelse om hva som ventet henne.

Jeg hadde booket bord på restauranten Teatro som i min mening har Oslos beste pizza. Søsteren min er veldig glad i pizza, og særlig nå som hun er gravid. Her er det masse forskjellig å velge mellom, med spennende toppinger. Og smaken er upåklagelig!

Norge blir mer og mer amerikansiert, og babyshower er noe som veldig mange arrangerer. Siden søsteren min er gift med en amerikaner var det ikke feil å holde et slikt selskap. Det var veldig gøy å arrangere dette, særlig når søsteren min ble så glad og overrasket. Ingenting er bedre en å se sine nærmeste bli rørt og glad.

Step by step – hvordan lage en Diaper Cake.

Her er det du trenger for denne typen bleiekake:

Diaper Cake

Jeg droppet å bruke fjærene, da det ble for mye pynt. Man kan selvfølgelig bruke annen type pynt, men dette er det jeg har brukt.

På bilde kan man se at det er festet strikker på begge sider, men dette måte jeg endre på ellers ville det vært vanskelig å få av den nederste strikken etter at bleiene er stablet rundt kjøkkenrullen.

Jeg surret tråd rundt bleiene og festet med dobbel knute. Så fjernet jeg strikkene slik at de ikke var synlige. Deretter fortsatte jeg med neste runde som bestod av 11 bleier. Her fjernet jeg og strikkene og surret tråde rundt slik at bleiene står stødig. Siste runde bestod av 17 bleier.

Base to bestod av først 6 bleier, deretter 13 bleier på neste runde. Samme prosess med strikker og tråd her. Base tre bestod av 6 bleier.

Diaper Cake

Nå var alle basene på plass. Tre etasjer med 56 bleier totalt. Nå surret jeg det tykkeste båndet rundt bleiene, over tråden slik at den ikke syntes. Deretter festet jeg den tynneste tråden i senter av den tykkeste, slik at det ble en fin bord rundt alle tre etasjer.

Nå gjenstår det bare å pynte kaken

Her er det ingen grenser for hva man kan gjøre. Jeg limte på elefant klistremerkene litt rundt på båndene. Jeg måtte klippe en del av “stilken” på blomsten slik at de passet ned i den første og andre etasjen av kaken. Serviettene brukte jeg til å dekke papp platen, slik at den fikk et renere uttrykk. I ettertid ser jeg at jeg burde ha limt på serviettene før jeg begynte å sette på bleiene.

Diaper Cake

Slik ble resultatet! En søt Diaper Cake til en flott jente. Dette bildet er tatt av søsteren min. På venstre siden av bilde kan du se et blått strikketeppe. Dette lagde jeg til tantebarnet mitt som snart kommer til verden. For å se hvordan jeg lagde det, trykk her.

One Response

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.