Antibes ligger mellom Nice og Cannes. En gammel gresk havneby som i dag er en av de glamorøse byene langs den franske rivieraen. Gamlebyen som av noen kalles det kulturelle hjertet av rivieraen er et sted man må besøke. Her bodde jeg under ferien min, og falt pladask for de trange gatene, den kulturelle byen, markedene og ikke minst kort vei til stranden.

Vi testet ut flere restauranter, og noen bomturer ble det. Servicen var alltid bra, men maten kunne vært bedre på flere av stedene.

Et sted som virkelig hadde god mat, var en italiensk restaurant som heter Mamalu. Et koselig lite sted som ligger i Cours Massena. Dette er en veldig populær restaurant, så lurt å forhåndsbestille bord.

Det kryr av ulike barer, men mitt hjerte falt pladask for denne kunstneriske baren.

På ferie sjekker jeg alltid ut en bar eller to 😉 I en gate som heter rue Aubernon ligger Melting – Pot. Dette er et lite sted med fantastisk atmosfære. Eieren jobber der selv, og gir den beste servicen! Lokalet er dekket av ulik kunst som gir stedet et ekstra løft. Her serveres mye god øl, ulike drinker og god mat. Dette er absolutt et sted verdt å besøke!

ferie

Elsker du øl slik som meg, må du og ta turen innom Beershop06. Her bugner det av all slags ulike typer øl, fra gulv til tak. Jeg var rett og slett i “beerheaven”.

Et nydelig marked i hjertet av Cours Massena.

Marché Provençal har alt fra slaktere, blomsterforhandlere og osteeksperter til mindre boder med krydder, ulike olivener, trøfler, hjemmelaget syltetøy og såper. Her kjøpte vi ferske varer til frokost som vi nøyt på verandaen. Det åpner 06.30 og stenger kl 13.00.

ferie
frokost på verandaen
ferie

Ved havneområdet kan du se en gigantisk statue “Nomas” laget av Jaume Plensa.

ferie

Picasso museet som ligger på prominaden Amiral de Grasse bør du tar turen innom. Her kan du oppleve mange av Picasso´s kunstverk.

Ferien i Antibes var over all forventning.

Skal du på ferie snart anbefaler jeg å reise hit. Jeg skal definitivt tilbake! Ønsker du flere ferie tips? Sjekk her.

ferie

5 Responses

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.