Hei alle sammen. Det har vært lite engasjement fra meg i det siste på bloggen. Livet går opp og ned, som er helt naturlig. Jeg har hatt en periode hvor energien og motivasjonen ikke har vært tilstede. Det er ulike grunner til dette, men nå er jeg endelig på vei tilbake!

I forrige podkast episode hadde jeg besøk av erfaringskonsulent Oda Høilund. Hun har hatt diagnosen emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse, men etter 2.5 år med individuell og gruppe – terapi har hun ikke lenger denne diagnosen. Vi snakker om hvordan hun ble frisk, og hvordan hun senere fikk seg jobb som erfaringskonsulent. Dere kan lese mer om podkasten Helt mental her.

Jeg synes dette er en fantastisk mulighet for de med erfaring innenfor psykisk helse, og ikke minst et verdifullt arbeid som flere bør høre om. Det er mange som har erfaringer innenfor psykisk helseutfordringer, som nå har det mye bedre – og deres kompetanse er viktig for å kunne hjelpe andre som har helseutfordringer. Og ikke minst arbeide med fagpersoner slik at man kan lære av hverandre, utvikle helsevesenet til å bli enda bedre og få mer kunnskap om hvordan brukerne har opplevd å få hjelp!

Dere kan høre podkastepisoden her ⇣⇣⇣

Hva er en erfaringskonsulent?

En erfaringskonsulent er personer som har erfaringer fra psykisk helseutfordringer og / eller rusproblem og har vært i behandling for dette. Nå har de muligheten til å kunne hjelpe andre.  I dag kan du finne stillinger i kommune og helseforetak med stillingsbenevnelsen erfaringskonsulent eller brukeransatt e.l.

Mange jobber direkte i kontakt med brukere som miljøarbeidere i kommunen. Andre er ansatt for å undervise, delta i råd og utvalg og har samtaler med pasienter ved distriktspsykiatriske sentra og psykiatriske avdelinger. Noen er i forsknings- og utviklingsavdelinger ved helseforetakene“. (Thomas Øverbø, 2017, https://www.erfaringskompetanse.no/ressurs/erfaringskonsulenter-vanlige-sporsmal/ )

Mer informasjon om denne stillingen finner du her.

Din erfaring er viktig!

Følg med og søk på ledige stillinger som erfaringskonsulent i din kommune eller helseforetak, som finn.no eller jooble. Både Oslo og Bergen har kurs/utdanning hvor du kan få en dypere innsikt i denne stillingen, og se om dette kan være noe for deg. Se mer informasjon om dette – link til Oslo her og til Bergen her.

Mange erfaringskonsulenter har ikke denne utdannelsen, men er allikevel ansatt på bakgrunn av sine bearbeidede og reflekterte erfaringer. Og noen har også en yrkes – og/eller høyskole/universitetsutdanning.

Jeg håper dette var et nyttig tips, og kanskje det fanget interessen til å vite mer om denne stillingen.

Ønsker dere alle sammen en nydelig mandag!

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.