Fra Geirangerfjorden til Valldal, hvor Juvet landskapshotell ligger, er det en flott biltur, inkludert en kort ferjetur. Denne turen bestod også av mange “kodak moments” og inntrykkene ble ikke færre. Norge, du leverer gang på gang!

Paradiset Juvet

Da vi ankom Juvet, ble vi tatt imot av flotte ansatte som viste oss rundt og gav oss den beste opplevelsen fra start til slutt. Juvet består av såkalte landskapsrom og fuglehus. Vi fikk nøkkelen til en vakker hytte som er et av landskapsrommene med utsikt over elven, uten innsyn fra de andre hyttene. Kontrasten fra naturen til den moderne arkitekturen på hyttene er en enestående og vakker kombinasjon. De store vinduene, den mørke belysningen/interiøret innvendig og bruken av naturmaterialer gir en effekt av at man er i ett med naturen. Samtidig som interiøret er moderne og nytt.

Videosnutt av rommet

Det finnes ulike aktiviteter man kan gjøre her, som for eksempel Juving. Det består av både zip line, klatring, bading og via – ferrata like ved Gubrandsjuvet. Se mer om dette her. Dette hadde vi tenkt på, men siden vi kom såpass sent bestemte vi oss for å teste ut spaavdelingen isteden. Her tok vi et deilig varmt bad ute i badestampen. Når kroppen begynte å se ut som en rosin, var det deilig med badstue. Igjen hadde vi naturen som lerret. En slik ro var deilig for kropp og sjel.

En tur rundt i spaavdelingen

Nye bekjentskaper

I den 100 år gamle låven ble middagen servert kl 20.00, og alle gjestene satt på samme bord. Jeg elsker slike settinger, og vi ble kjent med både nordmenn, amerikanere og italienere. Maten var upåklagelig! Kortreist og selvdyrket mat laget av en fantastisk kokk som fortalte om hver rett vi fikk servert. Det var god stemning rundt bordet og jeg følte at vi alle var en gjeng med venner på middag.

Da solen var gått ned tittet stjernene frem på en klar nattehimmel. Magisk! Jeg sov som et barn den natten, og våknet tidlig av lyset som snek seg inn i hytten. Det var så deilig å stå opp til den samme roen og før alle de andre gjestene. Frokosten spiste vi inne på hytten for å kunne nyte de siste timene med verdens kuleste “flatskjerm”. Hit skal jeg så absolutt tilbake.

Fra Juvet til Trollstigen.

Ferden tilbake til Oslo tok vi via Trollstigen, et sted jeg heller ikke har vært før. Her fikk jeg også kjenne på høydeskrekken. Jeg er veldig glad for at vi hadde en liten bil som var lett å manøvre.

For en opplevelse

Tusen takk til alle på Juvet som gav oss en magisk opplevelse. Jeg gir dere terningkast 6. Vi ses igjen neste år 🙂 Se flere tips for steder å besøke her.

One Response

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.