Norwegian flyr direkte til Krabi på ca 11 timer. Krabi-provinsen ligger sør på fastlandet Malayahalvøya som vender ut mot Andamanhavet. Omgitt av vakre øyer, deilig mat, varme mennesker, et hav av aktiviteter og magiske utsikter. Her kommer et knippe av det Krabi-provinsen har å by på.

Velvære i vakre omgivelser

Ønsker du en avslappende dag i luksus? Hvor du kan unne deg massasje og andre behandlinger, omringet av vakker natur, nydelig interiør og en ro som senker seg naturlig innover? Da er 5 stjerners resorten, Ritz Carlton i Phulay Bay noe for deg. Her trenger du ikke å være gjest for å benytte deg av de ulike fasilitetene. Som å sole seg ved bassengområdet i de diggeste solsengene, spise deilig lunsj, bli hentet av en golfbil som tar deg med til spa avdelingen, eller nyte en deilig middag på en av restaurantene imens du ser solnedgangen. Jeg hadde en fantastisk opplevelse her, og kommer så absolutt tilbake neste gang jeg skal til Krabi. Det er en 40 minutters kjøretur fra Krabi (Ao Nang Beach) og turen koster 600 BAHT som er ca 200 kr.

En dagstur med flere opplevelser

Hva med en guidet tur hvor du kan oppleve ulike steder på samme dag? Dette var helt perfekt for oss, samtidig som vi var en liten gruppe på til sammen 9 personer. Transport, inngang til de ulike attraksjonene og mat er inkludert i prisen. Vi bestilte gjennom Tripadvisor.

Første stopp var Emerald pool. Det ligger ca 70 kilometer fra Krabi by. I hjertet av denne vakre regnskogen ligger det et naturlig basseng, også kalt krystall bassenget. Her kan du bade i krystallklart, smaragdfarget vann med en deilig temperatur. Det lønner seg å dra dit tidlig på morgenen, da dette er et populært sted å besøke.

Krabi Wareerak Hot springs er en kort kjøretur fra Emerald Pool. Her er det ulike “Hot tubs” som er en naturlig vannkilde fra jordens indre, som mest sannsynlig er over 40 år gammelt. Temperaturen er fra 42 – 54 grader. Vannet er blitt testet av SGS Instituttet Fresenius i Tyskland, som sertifiserte det til “Natural Medicinal Water” , a fluorid containing calcium sulphate bicarbonate thermal water.

Meningen er at man skal rullere i 3 ulike basseng, hvor man starter med det kaldeste og ender opp i det varmeste. På grunn av det naturlige innholdet av mineralsalt, skal det visstnok være kurerende for ulike helseplager. Dette er en unik opplevelse i vakre omgivelser.

Siste stopp var Tiger Cave Temple, som før i tiden var tigernes hjem. Dette er et hellig sted, hvor det er et buddhistisk tempel på toppen av fjellet. For å komme seg dit må man gå over 1237 trappetrinn. Dog en utmattet kropp møtte toppen, var det absolutt verdt både treningen og ikke minst det som ventet oss. Området huser hundrevis av aper, som ikke er redde for å ta både det ene og det andre fra forbipasserende.

Krabi – provinsen sine mange øyer

Et must er å besøke de ulike øyene, som er korte båtturer unna. Koh Tap og Koh Mor er to øyer som er linket sammen av en sanddyne som også gjør det mulig å gå over til Koh Kai (Chicken Island) når det er lavvann. Riley Beach og Phra Nang er to ulike strender på samme øy. Her er det fantastiske grotter og fjell som er populære blant klatrere. Poda Island er et populært sted, så om du vil vekk fra turistene er nok ikke dette stedet å dra. Dette er bare noen av øyene omkring Krabi, det finnes mange flere å besøke…

Solnedgangen her er AMAZING!

Kanskje Krabi er stedet hvor din neste ferie blir? Jeg håper dette kan inspirere og gi noen tips til hva man kan oppleve. Her skal jeg definitivt tilbake, for det er så mye mer å se. Ønsker du flere reisetips kan du trykke her.

Kjærleik fra

Emma

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.