Hvordan lage en enkel skohylle på en billig måte? Dette er hvordan jeg gjorde det, og jeg må innrømme at jeg er ganske fornøyd.

Jeg har lenge sett en treplate i trappegangen hvor jeg bor. Den har stått der en god stund, noe som indikerte at ingen ville ha den. Siden jeg er glad i gjenbruk og DIY, bestemte jeg meg for å bruke denne treplaten til noe. Den er nok blitt brukt til kjøkkenbenk tidligere, noe som var helt perfekt siden min kjøkkenbenk er helt lik. Jeg liker at materialer og farger går igjen i leiligheten, så dette var perfekt!

Orden i kaoset

Jeg fant ut at en skohylle var noe jeg manglet, og det var så absolutt ikke orden i “skoseksjonen” min. Dog nå skulle det bli det. Jeg delte platen i to etter å ha målt hvor bred jeg burde ha den. Det gjorde jeg ved å sette skopar oppå, slik at jeg så den var bred nok til å lage to hyller ut av.

Deretter streket jeg opp der hvor jeg skulle kutte, og brukte deretter en elektrisk sag. Siden platen ikke var altfor tykk var det greit å bruke det. Så dro jeg ned på Billakkspesialisten som jeg alltid pleier, og kjøpte sandpapir. Det er alltid så god service der, og de kjenner meg godt da jeg alltid henvender meg til de når jeg skal fikse noe.

Så pusset jeg vekk fliser slik at alle sider ble glatt. Deretter oljet jeg inn platene med nøytral matolje. Dette for å få en litt mørkere farge på treverket, samt en glattere overflate. Om matolje er det beste vet jeg ikke, men det funker for meg.

Jeg kjøpte hylle støtte og skruer på Clas Ohlson som skulle tåle vekten av både platen og flere sko, men også passe i størrelsen til platene. Jeg hadde målt opp platene før jeg dro, slik at de visste hva jeg trengte. Skruene var både vanlige til selve platen, men også mollyplugg som danner en rosett på innsiden av veggen. Dette gjør at hyllen henger stødig og holder imot. Forhør deg om hvilken størrelse du bør bruke i forhold til hvor tykk veggen er. Jeg måtte borre hull i veggen før jeg kunne sette inn mollypluggene. Jeg festet også hylle støtten på platene før jeg festet de til veggen.

En ny og fin skohylle

Og slik ble det endelige resultatet. Håper dette kan inspirere til å lage din egen skohylle. Det er både enkelt og billig. Ikke minst ekstra stats når man har gjort det selv 🙂 Se mer om DIY og andre tips til hjemmet her.

skohylle

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.