Etter at jeg startet med denne morgenrutinen, har energien, helsen og dagene blitt så mye bedre! Og nå vil jeg dele den med dere, for å kunne inspirere til en ny morgenrutine. Om man ikke har lyst eller tid til å gjøre akkurat det samme, går det bra. Jeg rekker ikke alltid å gjennomføre alt, og det er dager da jeg ikke føler for å gjøre det heller. Dette er ment som en inspirasjon. For meg er disiplin og dedikering viktige elementer for å kunne få til en langvarig og positiv endring.

Discipline is consistency of action

James C. Collins
  1. Alarmen ringer 06.30 – Før jeg går opp av sengen takker jeg for en ny dag, smiler og drikker et glass vann (som jeg satt frem kvelden før).
  2. Så tar jeg en dusj, som avsluttes med ISKALDT vann i noen minutter. Ikke bare blir jeg klar i hodet, det er mange fordeler med å dusje i kaldt vann. Derfor har jeg skrevet et eget innlegg bare om dette, som du kan lese her.
  3. Jeg drikker et glass vann igjen før jeg lager meg en kaffe og smoothie.
  4. På med yoga klær, ut med matten og ei lita halvtime med tøy og bøy. Dette hjelper på de stive musklene mine, som virkelig dukker opp i vinterhalvåret.
  5. Ser over planen for dagen (som jeg har skrevet kvelden før) og gleder meg til å sette i gang.
  6. Jeg sjekker email, ser om det er noe jeg skal respondere på i dag, og gjør unna oppgaver som ikke tar så lang tid.
  7. Så gjør jeg breathwork som kan varierer mellom 15 – 45 min. Dette er en fantastisk måte å komme i kontakt med kroppen, pusten og være tilstede her og nå.

Hvorfor er rutiner viktig?

rutiner

Vi har alle ulike mål, ønsker og behov. Derfor er det bra å kunne utvikle sin egen rutine utifra hva man vil oppnå. Det handler om å gjøre bevisste valg i livet, gjennom sunne repetisjoner som skaper positive endringer. Som for mange er nøkkelen til et bedre og lykkeligere liv.

For meg har det vært utfordrende å skape nye rutiner. Og det er flere grunner til det. Essensen for meg har vært å ikke gi opp, selv om jeg ikke har klart å fullføre de målene jeg har satt meg. Det er så enkelt å bli skuffet over en selv, og tenke at man ikke klarer det fordi det ikke gikk som planlagt. Jeg har måttet se på det jeg faktisk klarte å gjennomføre, og ta det som en seier. Å være stolt av alle steg jeg tar, uavhengig av størrelsen. Og med den innstillingen, har det gradvis blitt lettere å implementere nye vaner. Som nå blir mer naturlig for meg å gjøre, slik som andre vaner jeg har. Og det beste av alt er når man ser og opplever fordelene av sunne rutiner.

Hva er dine tanker rundt rutiner? kanskje du vil dele en her? Ønsker deg en fin dag videre.

Kjærleik fra

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.