Om Andrea

Kanskje kjenner du meg fra Idol-sirkuset i 2005, kanskje kjenner du meg ikke i det hele tatt, og ingenting av dette betyr noe i den store sammenhengen. Det som derimot kan bety noe, er min historie.

8BC1DA07-81F5-4927-A912-EC96C1C6E467_1_201_a

Kort fortalt

 For bare i kraft av å være et menneske, deler vi så mye. For meg ble det en lang og uvirkelig reise ned i mørket. Med systemsvikt allerede i barne- og ungdomspsykiatrien, måtte jeg takle grunnskolen uten oppfølgingen de fleste barn og unge får i dag. Faktisk levde jeg store deler av mitt voksne liv, uten å forstå meg selv eller diagnosebildet mitt. Det var ikke før jeg falt helt ned i den svarte brønnen og forsøkte å ta mitt eget liv, at psykiatrien kom på banen. Likevel måtte jeg ta ansvar for å finne veien ut av mørket selv, og kanskje var det en styrke i det jeg hadde lært hittil i livet: man kan ikke stole for mye på andre. Et ønske om å hjelpe både meg selv og andre – til å bli helbredet, ikke bare behandlet – var heldigvis såpass sterk at jeg påbegynte min egen reise parallelt med behandlingen. Jeg startet derfor blant annet podkasten «Helt mental», hvor jeg inviterte eksperter på ulike temaer, privatpersoner og kjendiser, som har bidratt med verdifulle og personlige historier. Ved å følge intuisjonen min i tillegg til behandlingen, skjedde to ting: Jeg ble både fortrolig med mørket og fant veien ut av det. Alt jeg har sett, lært og erfart, vil jeg nå dele. Det er en reise som handler om å ikke bare helbredes, men om å blomstre. Og det er en reise som kanskje kunne vært din reise, eller som berører deg – uansett hvor du er i livet.

Jeg har allerede holdt foredrag foran studenter – om hva jeg har sett, lært og erfart om helse. Jeg har veldig mye på hjertet etter et langt liv med utfordringer. Helse, har jeg lært, handler om å forstå både psyke, kropp og miljøpåvirkninger – inkludert fortiden – i et helhetlig samspill. Jeg deler hudløst av mine personlige erfaringer og gir gode råd og inspirasjon til alle – ikke bare de som sliter. Det er dette, i én form eller en annen, som jeg skal holde på med resten av livet. Det er dette som gir mening.

“Everything you can imagine is real”

 Pablo Picasso