I dag lanserer jeg min første episode av podcasten – Helt Mental. Det lille mennesket og det store systemet. Click To Tweet

Dette er noe jeg har jobbet med lenge, og endelig kan den første episoden bli lyttet til. Dette er en podcast om psykisk helse, hvor jeg har ulike gjester i hver episode. Gjestene består av både fagpersoner og enkeltpersoner som har kunnskap og erfaring innenfor psykisk helse.

podcasten

Den aller første episoden

I første episode vil dere høre mer om min historie sammen med psykolog Sigrid Ramdal. Her snakker vi om barndommen min, ulike traumer jeg har opplevd og diagnosen EUP. Sigrid er en fantastisk psykolog, som gjorde det lett og naturlig å kunne åpne meg om mine utfordringer.

Dere kan se lese mer om noe av Sigrid sitt arbeid her. Dette er en artikkel som Sigrid og Oda Høilund har skrevet, som handler om selvmordsforebygging.

Ikke gi opp

Jeg er både spent og redd for hvordan dette blir mottatt. Det å skulle gjøre alt selv er mye arbeid, men veldig lærerikt. Jeg har kontaktet mange fagpersoner, og det har ikke vært lett å få tak i gjester. Særlig når jeg ikke har hatt noen episoder å kunne henvise til. Allikevel lønner det seg å ikke gi opp. Nå er det 15 episoder som er planlagt, men jeg har troen på at det vil bli enda flere.

Det vil komme ut 1 episode annenhver onsdag, og i dag den 9 januar er premieren. Neste episode kommer ut 23 januar. Jeg setter pris på all støtte og deling fra dere! Det er viktige temaer som blir drøftet, og jeg håper å kunne nå ut til så mange som mulig. Så spre ordet, og del!

Tusen hjertelig takk til

Alle gjester som hittil har vært med å kunne gjøre dette mulig! Uten dere ville det ikke blitt noen podcast. Takk for at dere deler deres kunnskap og erfaring til lytterne. Takk for at dere er med å sette oppmerksomhet rundt psykisk helse og hvordan man blir møtt av helsevesenet på både godt og vondt.

Kunnskap er makt!

Takk til Ole som har hjulpet meg med å utforme ulike tekster. Du er en fantastisk og kreativ tekstforfatter, som gir meg så mye motivasjon og engasjement for mine ideer. Dine bekjentskap har gitt meg flere interessante gjester, og temaer som ikke har streifet mine tanker. Takk for støtten på denne reisen.

Takk til Norges flotteste og beste jazzmusiker, Trygve Seim! Et så raust og snilt menneske vokser ikke på trær. Jeg elsker jazz, og Trygve gav meg lov til å kunne bruke en av hans sanger til podcasten. Jeg valgte Kyrie, komponert av Andreas Utnem. Dere vil høre denne sangen i begynnelsen og slutten av hver episode. Den er blitt Helt Mental sin kjenningsmelodi, og jeg er veldig takknemlig for dette. Dere kan høre hele låten her.

Takk til min kreative og kunnskapsrike venninne, Linda Rodahl. Du har gjort denne reisen mye enklere, du hjelper meg med alle mine teknologiske spørsmål, utformet ulike design på mine plattformer, og ikke minst gitt meg den beste mikrofonen til opptak av episodene. Du er en flott motivator og virkelig en god venn som gir støtte til mine mange ideer. Dere kan følge Linda sin blogg her.

Takk til min gode venn, Petter som har vært med å utforme mange av episodene. Din kunnskap om psykisk helse og interesse innenfor forskning, har gitt denne podcasten er stort løft. Jeg elsker mennesker som er engasjerte og i tillegg kan fore meg med kunnskap.

Takk til min fine venninne, Cindy som kom på navnet Helt mental! Uten ditt forslag ville podcasten ha et helt annet navn.

2 Responses

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.