Dette er hva jeg gjør for å bedre min psykiske helse:

psykisk

Det er alltid noe å være takknemlig for

Start dagen ved at du hver morgen tenker over alt som du er takknemlig for. Det bevisstgjør det positive i livet ditt. Takknemlighet kan være så mangt, og det er kanskje litt unorskt, men framsnakk andre. Ved å skryte av noen eller si noe pent om en annen person til andre, vil du kjenne at det gir deg en positiv følelse. Samtidig som at den du framsnakker vil føle takknemlighet tilbake.

Som ordtaket sier; “som man sår, høster man”. Skriv gjerne ned 2 ting du er takknemlig for hver morgen, og 2 ting du er takknemlig for på kvelden. Dette er noe jeg selv gjør, som gir meg et innblikk på noe positivt som har skjedd meg gjennom dagen, og som jeg kan se tilbake på når jeg har en dårlig dag. Jeg kaller den for takknemlighets-boken.

Ved å være takknemlig vil du kjenne at ditt sinn på omgivelsene dine og verden vil endre seg. Det vil også endre på hjernen din sitt tankemønster. Ved å integrere takknemlighet i din egen hverdag vil du til stadighet oppdage nye ting å være takknemlig for.

Les mer om forskning rundt takknemlighet her.

Se gjerne flere innlegg jeg har skrevet om psykisk helse her.

psykisk

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.