Jeg var så heldig å få en weekend tur til Riga i julegave. Dette er en by jeg har hatt lyst til å dra til lenge – Byen med sin jugendstil som ligner på Ålesund.

Etter å ha vært VELDIG forsinket med flyet pga. masse snø, kom vi endelig frem 4 timer etter ordinær ankomst. Da var vi så sultne at det å skulle finne en restaurant var prioritet nummer 1. Etter å ha gått rundt i gamlebyen, fant vi St. Petrus. Den så innbydende ut, så vi bestemte oss for å spise der. GLAD var vi for det! Nydelig mat og flott service, dog prisene var ganske lik Norge. Så absolutt verdt det!

Spaday in Riga

Vi bodde på Wellton Riga Hotel & SPA  som ligger i gamlebyen. Det ligger veldig sentralt, og vi hadde ingen behov for å benytte oss av taxi eller kollektiv transport.

Dagen etter slappet vi av i spaet på hotellet. Her fikk jeg min første profesjonelle massasje, og det gjorde godt! “Winterpackage” innebar både peeling av hele kroppen, samt rygg, nakke og hode massasje. Etter massasjen følte jeg meg som en zombie resten av dagen, og kroppen var totalt avslappet.

Vi spiste middag på hotellet denne dagen. Jeg hadde risotto med sopp. Selv om risottoen var bra, ble hele opplevelsen ødelagt da jeg fant et hår i maten min. Dette er noe av det ekleste jeg kan oppleve på restaurant, og matlysten stopper helt opp. Hit gikk vi ikke igjen…

riga
Kjipt å finne hår i maten, for risottoen var veldig god..

Kanskje verdens beste kaffe?

Jeg hadde hørt veldig mye bra om Miit Coffee. Fantastisk kaffe og deilig vegetarmat var ryktet om dette stedet. Det stemte! Deilig atmosfære med hipstere bak kaffemaskinene. Billig vegetar lunsj, hvor “all you can eat” var inkludert i prisen. Masse god mat som gjorde oss behagelig mette. Kaffen er noe av det BESTE jeg har smakt. Bare det er verdt turen hit 🙂

Nå var vi klare for å utforske Riga. Vi dro til Skyline Bar på Radisson Blu hotellet, hvor vi hadde utsikt over store deler av byen. Jeg anbefaler virkelig å dra hit, bare for å kunne få med seg utsikten! De hadde mange unike drinker å velge mellom. Etter en drink dro vi for å se hva Riga kunne by på av shoppingmuligheter.

riga

Det var masse fin arkitektur å se på. Jugendstilen er kjent i Riga, og det kan minne en del om Ålesund. Byen er fin med elven Daugava som renner igjennom. Siden vi hadde veldig dårlig vær, preget nok det inntrykket litt. Jeg kan se for meg at byen er enda finere når vinteren har smeltet og det grønne titter frem.

Mio min Mio

Siste dagen hadde vi middag på et sted som hadde fått mange gode anmeldelser på nettet. De er kjente for sin saftige hamburger og lune atmosfære. Restauranten Mio er stedet! Interiøret er en miks av mange stiler. Eieren har gjort alt selv, til og med brodert på bestikklommene. Det var en lun atmosfære, med fantastisk service. Maten var upåklagelig. Vi delte carpaccio til forrett, som smeltet i munnen. Jeg dro på med den beryktede hamburgeren deres. Vi var storfornøyde etter måltidet! Her bør man virkelig ta turen om man er i Riga.

Håper disse tipsene faller i smak hos andre også. Riga bør oppleves. Kort reise med fly, og som regel mye billigere enn i Norge. Ølentusiast? Her finner du masse god og billig øl. Vil du se flere reisetips, trykk her.

Jeg har laget en YouTube video om Riga. Den kan du se her ⇣⇣⇣

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.