Hvordan strikke et babyteppe? Her er en oppskrift på et jeg lagde til tantebarnet mitt.

Mange har nok fått strikkedilla etter å først ha begynt med å strikke. Babyteppe er ganske enkelt å begynne på, og tar ikke lang tid om man har et litt tykt garn.

Jeg skal snart bli tante, og gleder meg veldigMan får lyst til å kjøpe alt av babyklær som man ser, men lommeboken min tillater ikke det. Så jeg bestemte meg for å strikke et babyteppe isteden. Dette kan man bruke både til å ha i vognen eller å ha på gulvet så babyen kan ligge på det. Jeg valgte å bruke et tykt garn med tykke strikkepinner for en mer moderne look. Garnet handlet jeg på stoff og stil i Oslo sentrum. Strikkepinnene jeg brukte er i størrelse 12.

Jeg er ikke en erfaren strikker, men lærer mer for hver gang.

I dette strikke prosjektet la jeg opp 42 masker. Hvordan man legger opp masker fant jeg på YouTube. Her finner man alt av hvordan man skal både strikke, legge opp masker, felle av og sette sammen flere “lapper”.

strikke

Det endelige resultatet etter noen timer med strikking. Teppet ble i en grei størrelse. Det passer flott til en nyfødt.

strikke

Bamsen som ble en del av dekorasjonen til bleiekaken jeg lagde for min søsters babyshower. Vil du se hvordan bleiekaken ble lagd? Ta en titt her

Nå vil jeg starte en strikkeklubb med venninene mine. Det er gøy og sosialt, og man kan nyte god mat og drikke mens man strikker. Når jeg holdt på med dette teppet, hørte jeg enten på radioen eller god musikk. Jeg kunne og få med meg en god serie. Når man har gjort det en stund sitter det godt i hendene, og man trenger ikke å ha øynene på strikkingen hele tiden.

2 Responses

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.