Bli med på reisen sammen med oss

Min vakre og herlige venninne, Eline, har levd med ME (Myalgisk encefalopati) i 6 år. Dette er en nevroimmunologisk sykdom med mange kjennetegn. Noen av kjennetegnene er rask trettbarhet i muskulatur og sentralnervesystem etter minimal fysisk og mental anstrengelse. Det er også lang restitusjonstid for gjenvinning av muskelstyrke og intellektuell kapasitet. 

me

Nå er hun så heldig å få teste ut medisinsk laserbehandling spesifikt for dette. Det er Oslo Laserklinikk som har tilbudt seg å utføre denne behandlingen. Synnøve Eliassen skal behandle og møte Eline en gang i uken. Dette er både spennende og gøy å få være med på. Både Eline og jeg er takknemlige for denne muligheten, og vi skal dokumentere behandlingsprosessen både på bloggen og YouTube-kanalen min.

me

Hvordan virker medisinsk laserbehandling for ME?

En biologisk laser styrker immunsystemet og hjelper kroppen til å reparere seg selv. Laserlyset kan gi både en betennelsesdempende effekt og en healende effekt. Når man skal behandle ME må man jobbe med en healende effekt. Laseren hjelper cellen med å få ny energi til å jobbe.

Energien i cellen blir forkortet til ATP, som betyr Adenosintrifosfat. Om cellen går tom for denne energien, så dør den. ATP er en energi som er med på å styre kroppen. Den sørger for riktig spenning rundt cellen, så alle stoffene kan fraktes ut og inn.

Laserbehandling er et tillegg til trening og kosthold. Man stimulerer kroppen ved hjelp av laser for å få energi, og dermed også energi til å hjelpe seg selv. Kroppen får energi til å legge ut på en oppdagelsesferd for å gjenkjenne og fjerne plagene. Resultatet vil kunne være høyere energinivåer og en lettere tilværelse. Hele nøkkelen er at kroppen må bruke sine egne metoder for å kvitte seg med de plagene en har.

Hvordan fungerer cellene?

Hver celle er som en fabrikk. Cellekjernen er hovedkontoret og alle arbeiderne er ute i cellen. Det er bare celler med cellekjerne som kan utnytte energien fra laseren. Den røde blodcellen kan ikke utnytte energien fra laseren, for den har ingen cellekjerne. Den har som oppgave å frakte frem oksygen til cellen, noe som er livsviktig for cellens metabolisme (også kalt stoffskifte). Hver celle som har en cellekjerne får da energi fra laseren til å starte opp med å rydde vekk det som ikke skal være inni cellen.

Plagene til Eline fører til en immunsvikt. Kroppen klarer ikke stoffskifteprosessen, og da samler det seg væske i vevet og ting går galt. Click To Tweet

Skjoldbruskkjertelen produserer Tyroksin som er et stoffskiftehormon. Tyroksin blir fraktet rundt til alle celler i kroppen, og er med på å bestemme hvor mye energi cellen skal få bruke. Tyroksin styrer med andre ord stoffskiftet. Med laserbehandling får hjernen beskjed om at cellene har mer energi igjen, og trigges derfor til å “huske” riktig produksjon av hormoner for at stoffskiftet skal starte igjen.

Pin gjerne bildet for å lagre det på Pinterest ⬇️

me

Hva gjør medisinsk laserbehandling med cellene?

Immunsystemet skal kjenne igjen forandringen i kroppen som har kommet over tid. Det kan deles i to deler; B-celler er en hukommelsescelle eller en slags vaksine og T-celler skal kjenne igjen virus og fjerne dem etter å ha fått beskjed fra B-cellen. Med laseren blir én og én B-celle vekket opp, slik at kroppen starter prosessen med å gjenopprette seg selv igjen.

Hvor på kroppen blir behandlingen utført?

Hele kroppen styres av nerver. ME påvirker nervene negativt, og derfor må man behandle nervene i halsen, nakken og ansiktet. Behandlingen påvirker hele kommunikasjonen i kroppen. Kroppen til Eline vil jobbe 24/7 etter første behandling, derfor vil hun gå til Synnøve 1 gang i uken. Kroppen må ha en ukes pause for å få brukt den energien den har fått tilført, og ha mulighet til å bearbeide effektene fra behandlingen. Hvor mange behandlinger hun vil ha, kommer an på hvordan kroppen responderer.

me

Hva skal Eline spise?

Næringsstoffene i maten er våre byggestener. Eline må ha et variert kosthold. Dette er viktig for at kroppen skal bli frisk. Egg er bra å spise, for her får vi aminosyrer som hjelper kroppen å bygge seg opp. Eline kan godt være usunn noen ganger, men generelt spise sunt.

Klarer Eline å trene i denne prosessen?

Eline har vansker med å trene og bevege seg. Etter første behandling bør Eline ta det med ro de neste 2 – 3 dagene. Deretter bør hun begynne å bevege på seg. Bevegelse er viktig for å frakte rundt på aminosyrer, hormoner og oksygen i kroppen. Det å gå er veldig bra. Bena tilfører mest oksygen til kroppen. Det er også viktig å strekke ut og tøye kroppen etter trening. Synnøve har ingen tro på at man kan sitte stille og bli frisk.

me

Veien til et bedre liv

Synnøve håper Eline kan få et bedre liv, og begynne å være mer sosial. Eline føler seg nå veldig alene fordi hun ikke klarer å gjøre avtaler med noen. Hun må gjøre ting på sparket. Synnøve har tro på at Eline vil kunne begynne å gjøre avtaler igjen, Kroppen til Eline skal gjenkjenne plagene, og kroppen vet selv hva som skal til for å bli bedre. Eline selv sitter med svaret.

me

Det blir spennende å delta på Elines reise til et bedre liv. Hvordan oppleves det å få styrket immunsystemet? Kan medisinsk laser hjelpe mot ME?  Følg med både på bloggen og min YouTube-kanal, så vil dere få svar på dette, og om reisen ender slik vi håper på.

For mer informasjon om ME, klikk her. Vil du lese mer om psykisk helse, klikk her. Se Eline sin Instagram.

me

4 Responses

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.