Venninnegjengen jeg er så heldig å få være en del av, tar ofte en tur sammen for å oppleve nye og spennende steder. Høsten i fjor dro vi til London en langhelg hvor vi skulle shoppe, spise deilig mat og nyte tiden sammen. Vi har alle vært i denne byen flere ganger tidligere, men det er alltid nye steder å oppdage. Jeg som til og med har bodd her, opplever nye steder hver gang.

Vi er alle veldig glad i mat, og elsker å prøve ut restauranter som har fått god omtale.

På denne turen skulle jeg oppdage min favoritt restaurant så langt, nemlig Sushi Samba! Her har du utsikt over store deler av byen, og kan nyte helt fantastisk mat som er blandet med det japanske, brasilianske og peruanske kjøkken. Du sitter 39 etasjer opp omringet av store gulv til tak vinduer, med en magisk atmosfære. På terrassen står det et gigantisk tre som tar pusten fra deg. Dette er ikonisk for Sushi Samba og skal illustrere “fra jord til himmel”, samt at det er et kunstverk i seg selv.

London
Det berømte treet på terrassen.

Maten er helt upåklagelig! Her kan man virkelig få en matopplevelse uten like, dog lommeboken blir ganske tynn etter et slikt opphold. MEN det er det virkelig verdt! Husk å book bord da dette er et veldig populært spisested.

Et annet sted som også må få oppmerksomhet,

er den “hemmelige” baren Lounge Bohemia.  Her går du inn en dør ved siden av en nedslitt kebabsjappe, som ikke gir inntrykk av at man vil finne en koselig bar med fantastiske drinker. Når du har gått en trapp ned til kjelleren finner du en dekorativ og hyggelig bar, som gir deg en “homey” følelse. Det er et intimt sted med retro stil. Her har man ikke lov å dukke opp i dress, og man må alltid forhåndsbestille for å kunne komme inn. Drinkene er av en annen liga, og blir servert på måter en aldri har sett før.

Vi drar alltid til markeder for å se om vi kan finne noe spennende.

Et marked som jeg liker godt er Camden Market. Her finner du alt fra vintage klær, ukjente designere, mat, interiør og musikk fra hele verden. Dette er Londons største marked som er åpent 7 dager i uken.

Vi tok også turen innom Spitalfields Market . Dette er også åpent 7 dager i uken, og her kan man finne alt fra anerkjente restauranter til nisjebutikker som bugner av ting man ikke får tak i hos de store butikkjedene.

London
Gatekunst i London
London
Gatekunst i London

Vår favorittplass for frokost denne langhelgen ble Breakfast Club på Hoxton Square.  Her har de kjempegode Eggs Benedict, som jeg elsker. Dog det var masse som fristet på menyen! Alt i fra amerikanske pannekaker og vafler til ulike sandwicher, fersk kaldpresset juice og smoothier. Her starter man dagen med en mett mage.

Skal du på ferie i Norge, så sjekk ut dette stedet her!

4 Responses

Legg gjerne igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.